Биячът на Търновалийски остава в ареста
Биячът на Търновалийски остава в ареста / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив /АРХИВ

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“, взета по отношение на ММА боецът Сюрен Борисов.

Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда на трима душиа по хулигански подбуди на 28 декември 2015 г. Тогава на излизане от заведение в пловдивския квартал „Тракия" между Борисов и трима младежи, между които и синът на депутата от БСП Георги търновалийски - Жулиен, възникнал скандал, след което боецът нанесъл удари с ръце и ритници на опонентите си.

Съдът намери, че правилно Районният съд е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.