Бананите борят стреса на работа
Бананите борят стреса на работа / Thinkstock/Getty Images
д-р Вергиния Георгиева
80570
д-р Вергиния Георгиева
  • д-р Вергиния Георгиева

В случай на стрес и напрежение на работното място, добре е да приемаме повече банани. Това посъветва в ефира на Дарик специалистът по природна медицина и гладолечение д-р Вергиния Георгиева.

По думите й, бананите регулират нервно задръжните процеси, тъй като съдържат серотонин, който от своя страна има отношение към положителните емоции. Д-р Георгиева съветва още да консумираме по-често ананас, кайсии и фурми, тъй като те насищат организма с плодова захар без да трупаме излишни калории.

От друга срана, пролетта и лятото са времето, когато всеки може да направи мощна детоксикираща програма за организма си.

По думите на диетолога, между килограм и килограм и половина череши или ягоди на ден, ни гарантира цялостно пречистване на бъбреците и сваляне на излишните килограми.

Съчетанието на нискокалориен режим на хранене и повече разходки може да направи чудеса с нашето тяло, категорична бе д-р Георгиева.

Освен сезонните плодове и зеленчуци, след подходящите храни за балансирано хранене, тя посочи киселото мляко с овесени ядки, супите, варените яйца и препечените филийки с масло.

Д-р Георгиева бе категорична, че в летните месеци трябва да обръщаме сериозно внимание на хидратацията на нашето тяло и е необходимо пием между 2 и 3 литра течности под формата на вода, чайове и прясно изцедени сокове.

Тя напомни, че гладуването, с цел сваляне на килограми е крайност, която не е удачна и препоръча да се вслушаме в тялото си и да изберем умерения хранителен режим. С какво и да храним, важно е да го правим в спокойна обстановка, тъй като по думите на специалиста, в условия на стрес и напрежение, храната не успява да се усвои по правилния начин.