Заради отстраняване на авария на кръстовището на улица „Богомил“ и улица “Лев Толстой“ в сряда - 6 юли, от 8:00 до 18:00 часа ще бъде спряно водоподаването в район „Източен“, съобщиха от Общината.

Аварията е по новия тръбопровод, положен в рамките на изпълнение на дейностите по проект „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“, съобщи ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров.

Започна ремонт на ул. „Владая“ в Пловдив, заменят паветата с асфалт

Решението за спиране на водата в сряда е взето на среща с участието на ръководството на „Водоснабдяване и канализация ЕООД“ Пловдив, районния кмет на „Източен“ Иван Стоянов, фирмата-изпълнител на ремонтните дейности „Пътинженеринг“ ЕООД и ръководителят на проекта от Общината инж. Чилингиров.

„На срещата във ВиК бе решено да се работи по отстраняване на аварията в сряда през деня, въпреки че обсъждахме и възможността фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“ ЕООД да работи в нощните часове на вторник срещу сряда. Този вариант обаче отпадна, тъй като би причинил неудобство на жителите на района, които отиват на работа в сряда сутринта“, заяви инж. Чилингиров.

През целия ден в сряда в района ще бъдат осигурени четири водоноски, които да снабдяват жителите с вода. Те ще бъдат разположени на улица „Месемврия“ №9, улица „Богомил“ №101, улица „Радко Димитриев“ №13 и на улица „Гълъбец“ - до пресечката с „Богомил“.