/ / iStock/Getty Images
Полицията задържа дилър на дрога в Столипиново. В дома на Рашко - Гардияна са открити 23 дози "бонзай" и неразфасовано количество от дизайнерската дрога, съобщиха от полицията преди минути. 

Арестуваха 19-годишна дилърка на дрога в Столипиново (СНИМКИ)

Арестът е извършен в хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на "Столипиново". Служители на Шесто РУ са претърсили жилището на 53-годишния Рашко Топалов, който е стар познайник на полицията с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества.

Спипаха двама дилъри с 1 кг марихуана в Пловдив (СНИМКИ)​​​​​​​

От дома на дилъра и 50-годишната му съпруга Анка на улица "Батак", служителите на криминална полиция от районното управление са иззели и неразфасован пакет от дизайнерската дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата. По време на обиските от дома на семейството са иззети също пари и мобилни телефони.

ОДМВР-Пловдив

На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува около 3 лв. Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди, предизвиква агресия, гърч, дори смърт.

По Скайп: Пловдивски съдии оставиха в ареста двама души

Пласьорът е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за държане и разпространение на наркотици. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.