/ БГНЕС
Не трябва да се допуска в последните си дни този Европейски парламент да приема правила, които ще засегнат транспортния бизнес през следващите 10-15 години, защото няма да има кой да носи политическа отговорност за това, че бизнесът на много превозвачи ще бъде „изгорен“. Това заяви в интервю за Дарик изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Превозвачи запалиха камион заради пакета "Мобилност" (СНИМКИ/ВИДЕО)

От Съюза имат уверение на колегите им от северната ни съседка, че по време на Румънското председателство няма да се стигне до триалог по пакета „Мобилност“.

На първо четене: ЕП прие промени в пакет "Мобилност"

Съдбата на автомобилния транспорт трябва да се реши от новия Европарламент, категоричен е Йордан Арабаджиев. По думите му това, което се случи вчера, не е нищо повече от явна демонстрация на сила – как големите западноевропейски държави могат да се справят с малките държави-членки на ЕС.

Превозвачи палят ТИР в знак на протест срещу пакета "Макрон"

Ако мярката „Макрон“ бъде приета окончателно, около 75% от специализираните превозвачи у нас ще прекратят дейност. Оттам нататък ние като организация, която е последователна в действията си, ще направим всичко необходимо, но сме наясно, че каквито и решения да се вземат за в бъдеще, те ще бъдат политически, категоричен бе Арабаджиев.