/ БГНЕС
Пълна проверка на обществените поръчки и провежданите конкурси в Община Пазарджик ще изиска БСП от Агенцията за държавна финансова инспекция и Сметната палата. Това съобщи пред журналисти председателката на партията Корнелия Нинова, която е в града за поредното изнесено заседание на Изпълнителното бюро тази вечер. По думите й, трябва да се ревизира спазени ли са законите при тези процедури, прозрачни ли са, има ли конкуренция и най-вече – има ли нарушения.

По думите на Нинова, задкулисието и управлението на далаверата са обхванали както централната власт, така и общините. Практика е да се провеждат обществени поръчки само с един участник и така да му се гарантира победа. Так обаче се накърняват общественит интереси и най-вече тези на гражданите, подчерта лидерката на червените.

Нинова: Правителството на Борисов отнема европейския образ на България

Като ярък местен пример на задкулисие тя посочи конкурсите за паркингите, санирането, промяната в собствеността на публични имоти, за да се дават на определени хора и да се препродават. Призна, че вина за това имат и представителите на БСП в Общинския съвет на Пазарджик, които подкрепят такива предложения.

Днес партията ще решава какво да прави с тях, като не е изключено да се стигне до снемане на партийното доверие.