/ Guliver/Getty Images
Папата в Раковски
101445
Папата в Раковски
  • Папата в Раковски
750 души ще могат да влязат в църквата „Пресвето сърце Исусово“ за литургията, която папа Франциск ще отслужи на 6 май в Раковски. Това съобщи кметът на общината Павел Гуджеров. Той беше категоричен, че всички, дошли да видят Светия отец, ще могат да го направят. По думите му мерките за сигурност няма да бъдат чак толкова драконовски.
 
Как Раковски ще посрещне папа Франциск?

Павел Гуджеров отхвърли спекулациите, че на 5 и 6 май ще бъде спрян интернетът и кабелната телевизия в община Раковски поради мерки за сигурност. Той обясни, че всички, които искат да видят папата, ще трябва да заемат местата си от автогарата до площада пред църквата „Пресвето сърце Исусово” в квартал „Ген. Николаево” не по-късно от 9:30 часа.
 
Монахини ще приготвят храната за папата при посещението му у нас, менюто е тайна

"Големи видеостени отпред ще излъчват случващото се в църквата. Около 14:30 часа се очаква да започне придвижването на главата на Римокатолическата църква от  кв. „Ген. Николаево” към  кв. „Секирово“ в църквата „Архангел Михаил”. Папа Франциск ще измине пътя с папамобила", уточни шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.
 
Визитата на папата у нас: Историческо събитие, което световните медии ще проследят

Влизането и излизането в Раковски след 9:00 часа, на 6 май ще става само през входа на Шишманци и Брезово. Към момента за буферни паркинги са определени пазарът в кв. „Секирово“ и селскостопанското летище в кв. „Ген. Николаево“. 

Чуйте и от приложеното аудио.

Всички новини около посещението на папа Франциск в България можете да откриете тук