350 евро на квадрат струва ремонта на Градския дом на културата
350 евро на квадрат струва ремонта на Градския дом на културата / снимки : Виктор Кадири/ dariknews.bg

350 евро на квадрат струва ремонта на сградата на бившия Синдикален дом, в която от догодина ще се помещава Пловдивската опера. Това заяви техническият ръководител на обекта Полихронис Хапсалис по време на днешната инспекция извършена от кмета Славчо Атанасов. Общата стойност на ремонта, заедно с проектирането е 14.5 млн. лв. без ДДС, допълни Хапсалис. В момента на обекта работят 74 човека от всякакви специалности.  

350 евро на квадрат струва ремонта на Градския дом на културата
netinfo

На площ от 12 декара ще бъдат разположени концертна зала с 550 места, 2 конферентни, 2 танцови и 2 изложбени зали, кино, звукозаписно студио, шивашко ателие за сценични костюми и 92 обслужващи помещения, включващи съблекални, гримьорни и бани. Модерното съоръжение ще разполага и с кафене и магазин за сувенири. Настилката във фоайето и коридорите на сградата ще бъде направена от мрамор от остров Крит, а носещите елементи са специално подсилени, за да издържат на силни земетресения, разказа Полихронис Хапсалис.  

От външната страна на сградата ще има панорамен асансьор за хората с увреждания. За тях на всеки етаж са предвидени и тоалетни. Самата сцена е висока 7 метра и е разположена на площ от 2000 кв. м., а около нея ще има още 5 по-малки спомагателни сцени на различни нива. Пред зрителите ще бъдат разположени 3 падащи платформи за филхармонията. Седалките в обновения Градски дом на културата, които ще бъдат внесени от Испания, ще са направени от специ

350 евро на квадрат струва ремонта на Градския дом на културата
netinfo
ален незапалим материал, който помага и за по-добрата акустика, похвали се Хапсалис.  

В момента гръцката фирма Актор, която прави ремонта, работи без пари заяви Славчо Атанасов. Общината им дължи почти 4.5 млн.лева, но обещавам до края на август да им преведем над 3 млн., допълни кмета.  

Обновеният Градски д

350 евро на квадрат струва ремонта на Градския дом на културата
netinfo
ом на културата трябва да бъде открит на 28-ми март 2011-та година.