/ DarikNews
30 души от карловското село Розино остават в ареста на РУ-Карлово, след акцията в селото, при която през изминалата нощ бяха задържани 60 души. Това съобщиха на брифинг в Пловдив зам.-окръжният прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева-Минчева и директорът на ОД на МВР ст. комисар Йордан Рогачев.  

Арести в Карловско, 60 души от Розино зад решетките (СНИМКИ)        

Образувани са две досъдебни производства и една предварителна проверка. Досъдебните производства са за хулиганство и увреждане на чуждо имущество, а проверката - за държане на контрабандни стоки - тютюн и саморъчно свити цигари без бандерол.

Открита е и четвърта незаконна пушка при претърсванията в селото. 

DarikNews

DarikNews

Действията на полицията продължават и в момента, извършва се четвърто претърсване в Розино. 

Според ст. комисар Рогачев, полицията е предложила съдействието си на община Карлово при евентуално събаряне на незаконни постройки в Розино. Това обаче няма как да стане веднага, каза шефът на ОД на МВР - Пловдив в отговор на въпрос на DarikNews
 
 
Галина Андреева-Минчева и ст.комисар Йордан Рогачев

30 души остават в Карловския арест след акцията в Розино, намерена е още една незаконна пушка, съобщиха говорителят на пловдивската окръжна прокуратура Галина Андреева-Минчева и директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Публикувахте от DarikNews.bg Пловдив в Четвъртък, 6 февруари 2020 г.