/ netinfo
Незаконни постройки отиват в историята
99294
Незаконни постройки отиват в историята
  • Незаконни постройки отиват в историята
Със засилено полицейско присъствие протича поредната акция по събарянето на незаконни постройки в пловдивската ромска Шекер махала.

Бутат още 9 незаконни къщи в ромската Шекер махала на "Северен"

Тъй като напрежение в махалата имаше само сутринта,  а след това обстановката се нормализира, от районната администрация са решили днес да премахнат още къщи, освен първоначално предвидените, т.е. общо 21, съобщи за Дарик кметът на "Северен" Ральо Ралев. 

Акцията той анонсира още в петък в ефира на медията. Ралев беше категоричен, че остава безкопмпромисен към незаконното строителство в квартала и подчерта, че заповедите за премахването на постройките, готови за изпълнение, са над 100.

Ралев безкомпромисен: Багерите събарят още 9 незаконни къщи в „Северен“

През миналата седмица принудително отново в район "Северен" бяха съборени две жилищни сгради с масивна ограда, заграждащи тротоар, сграда с метален навес, още два навеса, както и две стопански постройки, разположени по северната част на ул. “Дилянка” в района.
 
Премахването на незаконни къщи и постройки в района ще продължава, докато не бъде изчистен целият терен на Северния обходен колектор.