100 дни ще избират изпълнител за първия етап на Водния проект
100 дни ще избират изпълнител за първия етап на Водния проект / снимки : Виктор Кадири/dariknews.bg

 

Осем фирми подадоха оферти за изпълнение на първия етап от Големия Воден проект на Пловдив. Комисия, начело с зам.-кмета Димитър Кацарски, прие документите на фирмите и трябва да избере изпълнител в рамките на следващите 100 дни, считано от днес. Основните критерии, по които ще бъдат оценявани участниците са – изпълнение на проектното задание, спазване на срока, който е до 1 година, и цена.

Първият етап от Водния проект предвижда ремонт на канализация и водопроводни мрежи с цел пречистване на отпадните води на Пловдив. Дейностите ще се извършват в част от район „Северен”, както и зоните около бул.”Дунав” и „Брезовско шосе”.

Целият Интегриран проект за водите на града е на обща стойност 145 млн. лева. Договорът беше подписан в средата на месец февруари. По него трябва да бъдат подменени 14 км водопроводи, 800 сградни отклонения, както и 16 км второстепенна канализационна мрежа. Ще бъде извършена и рехабилитация на близо 3 км от съществуващ колектор, както и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

Проектът трябва да приключи до 2014-та година, като съфинансирането, което трябва да осигури общината по него възлиза на 16,7 млн. лева.

В списъка с фирмите, които подадоха документи фигурират имената на Консорциум Воден цикъл Пловдив, Райкомерс Конструкшън АД, Обединение Геовод Каналстрой, Обединение Фамило Трейд, ПТК Холдинг АД, Понс джи пи аква проджект, „Пътинженеринг” ЕООД и Консорциум ПТК Водстрой.