В къща в плевенското село Буковлък нахлуха жандармерия и полиция, съобщава NOVA. Предполага се, че в този дом се купуват гласове.  Очаква се собственикът на къщата да бъде задържан. Сградата се намира срещу Основно училище „Климент  Охридски” 

Две жалби досега е разгледала ОИК в Плевен

Това е втората акция за последните 24 часа в района. В деня на размисъл бяха задържани четирима души по подозрения за купуване на гласове. 

Две от трите секции в Буковлък отвориха навреме. Третата - с 20 минути по-късно заради успал се председател на комисия. Първият сигнал за нарушение бе за председател на секция, който употребява алкохол.

С 200 са се увеличили сигналите за нарушения, свързани с изборите само вчера (ВИДЕО)

„Бяхме изпратени от Общинска избирателна комисия да констатираме има ли нарушения, свързани с подадения сигнал, който е, че председателят на 102-ра комисия употребява кафе с алкохол.

Всички членове на СИК категорично заявиха, че няма такова нещо. Имайте предвид, че в СИК са представители на всички политически сили”, заяви Пламен Иванов, секретар на ОИК-Плевен.

Арестуваха Ахмед Башев за купуване на гласове в Гърмен (ВИДЕО)

„Готов съм на проверка с дрегер. Пил съм само две кафета”, заяви Стефан Иванов, председател на СИК. Над 115 хиляди са гласоподавателите в Община Плевен, които имат право да гласуват на втори тур. Към 12:00 ч. плевенчани гласуват активно.   
nova.bg