Бившият кмет е задържан за 24 часа, уточни по данни на МВР главният прокурор
Полицията задържа бившия кмет на община Гърмен и ексдепутат Ахмед Башев за купуване на гласове. Арестът е осъществен снощи по време на акция с участието на жандармерията.

Башев е задържан за усилено купуване на гласове в полза на единия от кандидатите, потвърди главният прокурор Сотир Цацаров. Той е задържан от МВР за 24 часа.

"Аз разговарях с министъра на вътрешните работи. Потвърждаваме, че е извършено задържане, че е за купуване на гласове. Потвърждаваме, че е за усилено купуване на гласове в полза на един от кандидатите. В днешния ден не можем да кажем нищо повече", уточни Цацаров.

В Горна Оряховица са задържани три лица със същото подозрение, съобщи още обвинител номер едно.

Нарушения има в цялата страна, но не са така крупни, по-скоро всички са свързани с компетенцията на ЦИК, а не на прокуратурата, обобщи Цацаров, който упражни правото си на глас отново в родния Пловдив.

"Преписките по проверки за изборни нарушения са 1319. От тях 56 са изпратени за специални проверки. Обвиняемите лица са 13. Общо четирима са с мярка "задържане под стража", каза още той.

"Образувани са 95 досъдебни производства до този момент, свързани с нарушения на изборния процес. 17 са бързи производства привлечени са 23 лица в качеството им на обвиняеми", съобщи Цацаров.

Самият Башев пък пръв се похвали за ареста си в социалната мрежа.



Предават на съд бившия кмет на община Гърмен
 
БГНЕС