Затвориха за ремонт моста за Чомаковци
Затвориха за ремонт моста за Чомаковци / dariknews.archive

Във връзка с предаварийното състояние на мостовото съоръжение над река Искър на Път ІІІ-306, Червен бряг-Кнежа-Чомаковци, Областно пътно управление-Плевен е предприело действия за забрана движението на пътни превозни средства по моста, считано от 6 януари 2015 г. до приключване на аварийните ремонтно-възстановителни работи, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.

По време на аварийния ремонт движението по Път ІІІ-306 ще бъде пренасочено по обходен маршрут: от град Луковит до град Долни Дъбник по Път І-3, от град Долни Дъбник до град Кнежа по Път ІІ-13, от град Кнежа до град Оряхово по Път ІІІ-306.

Провеждането на движението на транспортни средства под 5 тона обслужващи населението на Община Червен бряг ще се осъществи по маршрут: сeлата Чомаковци, Лепица, Сухаче, Горник - град Червен бряг.

В края на 2014 г. Областна адиминистрация е сигнализирала за опасност при моста за Чомаковци
отговорните институции за опасността в следствие на тежкото състояние на моста при чомаковци

От 2012 година Областна администрация Плевен следи състоянието на мостовото съоръжение и има десетки писма до институции и министерства с предложения за укрепяване на моста или изграждане на ново съоръжение.

Последната проверка е от 17 декември 2014 г. когато комисия, ръководена от арх. Бойко Балтаков, извърши оглед на моста при Чомаковци. Още същия ден бяха сигнализирани отговорните институции-Областно пътно управление и ОД на МВР да предприемат мерки по затваряне на моста и действия по неговото възстановяване.