Заради нови свидетели отложиха делото за трагедията във влака София-Кардам
Заради нови свидетели отложиха делото за трагедията във влака София-Кардам / автор Вероника Христова

За 22 април е отложено делото за пожара във влака София-Кардам, утре няма да има заседание. Това съобщи пресаташето на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева.

Разпитани са всички свидетели и са събрани всички доказателства, каза още тя. Направено е искане от адвокатите на подсъдимите за нови двама свидетели. Това са директорката на дирекция "Пътнически превози" - София и член на превозната бригада, който е бил във влака и не е разпитван до момента дори на досъдебно производство.

Предстои да бъдат чути и обясненията на подсъдимите, тъй като те са заявили, че ще дават показания, след като бъдат събрани всички доказателства по делото. Съдът е обърнал внимание на страните, ако имат нови доказателствени искания, те да бъдат направени преди следващото съдебно заседание, за да не се стигне до ново отлагане на делото. Ако няма други искания, то евентуално би следвало производството да приключи след обясненията на подсъдимите, коментира съдия Кръстева.

По-рано днес съдът прие за основателно и искането на Васил Вичев, баща на загиналия студент Даниел Вичев, за увеличение на гражданския иск за нанесени неимуществени вреди от 100 на 200 хил. лв.