Започват обсъжданията на проектите на заповеди за защитените зони “Микре” и “Никополско плато”
Започват обсъжданията на проектите на заповеди за защитените зони “Микре” и “Никополско плато” / netinfo

Започва обсъждането на проектите на заповеди за две защитени зони по директивата за птиците от НАТУРА 2000 за контролираната от РИОСВ Плевен територия – защитена зона “Микре” и “Никополско плато”. Това съобщават от пресцентъра на РИОСВ Плевен.

Срещите за представянето на двете зони ще се проведат през следващата седмица в Ловеч и Троян за “Микре” – на 1 април и в Белене и Никопол за “Никополско плато” – на 3 април. Защитена зона “Микре” попада в землищата на общините Троян, Ловеч и Угърчин. Общата и площ е 123 884,967 дка. Заащитена зона “Никополско плато” обхваща земи намиращи се на териториите на общините Белене и Никопол, площа й е 222 282.610 дка.

Проектите на двете заповеди могат да бъдат намерени в страницата на МОСВ на адрес www.moew.government.bg и са на разположение в РИОСВ – Плевен. В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в двата проекта на заповеди забрани и ограничения на дейности.