Задържаха телефонни измамници на възрастни хора
Задържаха телефонни измамници на възрастни хора / dariknews.bg

Полицаи от Пордим задържаха измамници на възрастни хора. На 29 септември в 1:50 часа, сигнал от телефон 112 за измама с 1010 лева мобилизира за незабавни оператини действия полицията. След заградителни мероприятия са заловени извършителите, придвижващи се с таксиметрово "Пежо" със софийска регистрация.

След проверка е изяснена самоличността на мъжете - 42-годишен и 53-годишен, и двамата столичани, с криминални прояви, но неосъждани. Измамниците се обадили на домашен телефон на семейство възрастни хора в село Коиловци. Случайно попаднали на 82-годишната съпруга и се представили за лекари, които ще извършат ваксинация на племенницата й, като поискали голяма сума пари за закупуване на ваксината. В краткия разговор измамниците обяснили, че трябва да им бъдат предадени всички пари, които семейството има, колкото и да са те. Възрастните събрали сумата от 1010 лева, която предали след уговорената среща в центъра на село Коиловци на непознатите. В последствие жената разбрала, че е измамена и сигнализира на младежи, които в същото време са били в близост, а те се обадили на тел.112.

У 53-годишния измамник е намерен бял плик, със сумата от 1010 лв. Парите са описани в протокол - една банкнота с номинал 10 лева, а останалите по 50 лева. Извършителите са задържани за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор.