/ slavi mihajlov

За трета поредна година Плевенска област ще бъде домакин на спортната кампания „Ваканция без грижи“. На 1 август 2018 г. на централния площад в град Пордим със съдействието на общината ще се проведат спортни игри, като народна топка, скачане с чували, стрелба с водни пистолети и други за малчуганите от Пордим и общината.

vakanciq
slavi mihajlov


На 2 август, от 10:00 часа на центъра на село Брест, община Гулянци със съдействието на кмета на селото Цецо Луканов ще се проведат същите състезания.

Всички участници ще бъдат поздравени от патрона на инициативата народния представител Владислав Николов. Тази година и победители и победени ще
получат много награди благодарение на спонсорите на кампанията, съобщи председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Събитието се организира с подкрепата на община Варна, община Пордим, Кметство село Брест, д-р Ангел Енчев, редица спонсори, както и частни лица. "Благодарим от сърце на всички, които за поредна година ни повярваха и подкрепиха да осъществим спортната инициатива. Във всеки град ще се провеждат турнири в различни направления спорт", споделят организаторите от Националното сдружение на сираците.

На 10 август във Варна с подкрепата на дирекция „Спорт“ на община Варна ще се проведе среща по футбол и много други прояви през целия ден на спортните игрища в морската градина.

За награди ще бъдат раздавани и билети за предстоящия концерт на МТВ в морската столица на 12 август. Тази година спортните дисциплини са повече за да бъдат обхванати различни възрасти и повече деца.

Общинският детски комплекс в Ловеч e с нов временен шеф

Целта на кампанията е да се предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на децата чрез спорт и да бъдат по често на спортните площадки през лятната ваканция. Създаването на нови приятелства между деца от социални центрове и деца от семейна среда чрез спортната проява са част от целите на кампанията.

Спортната кампания „Ваканция без грижи“ се провежда под патронажа на народния представител Владислав Николов и е организирана от националното сдружение на сираците в България.