Водещи български компании стартираха съвместна инициатива
Водещи български компании стартираха съвместна инициатива / archiv.DarikNews

На пресконференция, състояла се на 5 юни 2013 г. - международният ден за опазване на околната среда, в търговски център Diplomat - София, бе даден стартът на една съвместна инициатива на две водещи български компании - „Дипломат Корпорейшън" ООД и „Арома Козметикс" АД, обединени от каузата „Качество на Живот с Грижа за Природата"
Това е първата съвместна кампания от подобен род в България.

„Обединихме се с Арома, защото гледаме в една посока - Грижата за клиента и Грижата за природата и защото сме компании със социална отговорност, доказали се през годините", каза г-жа Анна Пенчева, маркетинг мениджър на „Дипломат Корпорейшън".

Израз на съвместната идея е промо-предложението на двете марки към крайния клиент като с покупката на енергоспестяващ бойлер Diplomat, клиентът получава душ-гел Aroma Green Line, произведен 95% от натурални продукти.
Икономичните бойлери са производство на италианския гигант „Фероли Груп". Изработват се по уникална патентована технология с Blue Forever нагревател, предотвратяващ натрупването на варовик.

Под марка Diplomat се предлагат и модели бойлери - българско производство, които са без аналог по дебелина на изолацията - 35 мм, както и водонагреватели под нова марка - Termomax, с мощен 3-киловатов нагревател.

През 2013-та година, Diplomat бележи лидерски позиции на пазара пред конкурентите си с 30% ръст на бойлерите си, сравнено със същия период на миналата година.
Aroma Green line e за тези, които обичат себе си, природата и живота.

Продуктовото портфолио съдържа разнообразни аромати душ гелове за тяло, кремове за лице, специализирани шампоани и балсами за коса, съдържащи натурални активни съставки със специфични действия.

5% от себестойността на всеки закупен продукт Aroma Green Line се отделят във фонд Green Bulgaria, създаден за дългосрочна грижа за старите естествени български гори.
За да отговори на предизвикателствата на времето и новите изисквания на пазара, „Арома" АД инвестира над 12 милиона лева в построяването на нов завод. Висококвалифицираните специалисти, съвременните машини и технологии, шестте модерно оборудвани лаборатории - всичко това е начин „Арома" АД да гарантира контрола на всяко ниво в производствения процес и гарант за просперитета й на производител.

Въпреки икономическата стагнация в световен мащаб и трудностите на пазара през последните години, Арома АД развива успешно своя бизнес и се нарежда сред световните лидери в бранша, а продуктите й продължават да прославят България с гарантирания си произход.
Избеерте Качество на Живот с Грижа за Природата с Diplomat и Aroma, съветват от «Дипломат Корпорейшън» - ООД.