/ МУ-Плевен
За шеста поредна година Асоциацията на студентите по медицина в България (АСМБ)-Плевен има удоволствието да представи „Модерно училище по акушерство и гинекология“.

МУ-Плевен дипломира поредния си Випуск-2019 на Факултет „Обществено здраве"

Събитието тази година ще се проведе в периода 12-14 април и по традиция протича под патронажа на ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов. За първи път изданието на студентския форум ще се проведе изцяло на английски език. Целта е да се популяризира форума и да се превърне в международна научно-практическа конференция.

Специално участие в събитието ще вземе проф. д-р Майкъл Щарк, който е официален гост – лектор. Проф. Щарк е световно известен и  признат специалист и учен, особено с разработения от него метод за лапаротомия по Щарк, който се използва в множество реномирани клиники по цял свят. Своите постижения и опит в областта на акушеро-гинекологичната практика той ще сподели със студенти, специализанти, докторанти и специалисти от цялата страна на шестото издание на Модерното училище по акушерство и гинекология.

Конкурс за „Най-изявен студент - 2019 г.” провеждат в МУ-Плевен

Водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и феталната морфология като чл.-кор. проф. Г. Горчев, проф. д-р С. Томов, проф. д-р А. Щерев, д-р Петя Чавеева, доц. Стратиева, проф. Тимева и други също ще бъдат лектори на научния форум.

Целта на събитието е усвояване на знания и развитие на умения за най-новите и съвременни подходи и методи за ранна диагностика, профилактика и лечение на репродуктивните заболяванията и разнообразните патологични състояния, свързани с тях.

Участниците във форума ще имат възможността да придобият нови умения в областта на роботизирана хирургия, да използват нови модерни техники и методи по време на специалния практически модул.