Вестниците днес
Вестниците днес / Дарик Плевен

Посоки информира за предстоящото днес заседание на Общинския съвет относно гласуването на Бюджет 2011. 74 309 121 лева е планираният за тази година бюджет на община Плевен. Горещото заседание ще започне в 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова". В дневния ред освен бюджета за 2011 г. са включени още 24 точки, посочва изданието.

Посоки разказва в днешния си брой и за един странен обичай, който съществува само в село Изгрев. Той е пренесен през вековете в левчанското село, където след една седмица ще пърлят Баба Марта. За него разказва кметът на селото Румяна Симеонова, която е рекордьор в областта по кметуване - с пет мандата и половина.

Вестникът ни запознава още с един агроном и аграрикономист - Борис Георгиев, с когото колегите разговарят за земеделие. Уставът на земеделските кооперации е безумно остарял, налага се бързата му промяна с клаузи против корупцията с адекватна на времето рента, смята Георгиев, който е бивш зам.-председател на АПК в Пордим, председател на земеделска кооперация в Каменец, икономист в Окръжния народен съвет в Плевен.

Темата на страниците на Посоки продължава и председателят на областната структура на „Обединени земеделци" Милчо Илиев, според когото трудностите в прехода са се стоварили най-силно върху хората на село.

Уникални артефакти за всеки представя на челната си страница другият всекидневник Посредник тази сутрин. Колегите обясняват какво представлява новата технология Zn ART, дело на артиста Красимир Тодоров.

Бюджет 2011 - пир по време на чума. Такова е мнението на председателя на групата общински съветници от БСП Любомир Петков, поместено на страниците на Посредник. Според него Т. Нар. "инвестиционен бюджет срещу кризата" е бягство от действителността и в него няма нищо инвестиционно.

Плевен си заслужи домакинство на национален скаутски лагер, пише още Посредник в деня, обявен за Световен ден на скаутите - 22 февруари. Тази година нашите скаути започват и подготовка за отбелязване на 100-годишнината от скаутизъм в България. Какви са самите инициативи и как градът ни ще участва в тях, разказват подробно колегите на вътрешните страници на вестника.

Любопитна е днес и рубриката Фотооко в Посредник, която е запечатала поредната правописна грешка, която краси реклама на магазин. ПлЮлей вместо Полиелей виси 10 години в магазин за осветителни тела, без никой от собствениците и продавачите да забележи грозната грешка.