Вече подаваме декларации в Интернет
Вече подаваме декларации в Интернет / netinfo

Декларации за облагане с корпоративни данъци за 2007 г. вече могат да се подават и по Интернет, информират от пресцентъра на НАП Плевен. Приложението за подаване на формуляра по електронен път може да бъде намерено на сайта на Националната агенция за приходите.

Чрез Интернет своята декларация могат да подадат и дружествата, които не са имали дейност през 2007 г. и от тази година подават различен образец. През миналата година в Плевенската дирекция на приходното ведомство са подадени 117 декларации по Интернет.

До момента за тази година подадените декларации за облагане с корпоративни данъци по електронен път са 13. Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци е до 31 март. Всички клиенти на агенцията, които подадат данните чрез интернет, ползват отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1 000 лв.

Подаването на декларациите за облагане с корпоративни данъци и за облагане на доходите на физическите лица по Интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, то те могат да упълномощят човек, който притежава електронен подпис да подаде декларацията от тяхно име.