/ dariknews.archive
В Плевен утре се открива първият културен фестивал за сезона в условията на пандемия от COVID-19, съобщиха от Общината.

Медицинска сестра и трима лекари в Гулянци са с COVID-19

От 9 до 11 юли градът ще бъде домакин на третото издание на феста за куклено изкуство за всички възрасти "Шарено петле". Организатори са Община Плевен и Драматично-куклен театър "Иван Радоев".

Заради пандемията проявите ще бъдат изцяло на открито - в парка на Историческия музей. В три поредни дни ще се представят артисти от София, Бургас, Стара Загора и Габрово.

Началото утре ще бъде поставено в 17:30 часа с детско парти "Забавления на една ръка разстояние", подготвено от "Малка театрална компания", която пристига специално за случая от Габрово.

Официалното откриване на културното събитие ще бъде в 18:30 часа, след което от 19:00 часа е кукленият спектакъл "Оттук оттам" на театър "Трио" от Бургас. Всички прояви са безплатни.

Общинският съвет утре ще заседава в по-голяма зала, заради противоепидемичните мерки

Очакванията са фестът да събере малки и големи в прохладния парк на музея, за да се срещнат с ярки театрални продукции
. Уникалното събитие е наследник на един от най-старите по рода си у нас фестивали за куклено изкуство за възрастни - "Хора и кукли", започнат от ентусиасти в Плевен, но прекъснат преди четвърт век.

Сега отново идеята оживява чрез "Шарено петле", твърдят организаторите. Според метеоролозите, предстоят три поредни слънчеви дни в Плевен, което предполага събитието, което е със свободен вход, да събере много почитатели.