/ iStock/Getty Images
Младежите от "Лео клуб Плевен - Мизия" организират благотворителен коледен базар в подкрепа на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост, съобщи пред БТА Ина Николова, секретар на клуба.

Базарът е разположен пред Драматично-кукления театър "Иван Радоев". Ще бъдат изложени сувенири, изработени както от младежите от социалния център, така и от членовете на клуба, а цените са символични. Със събраните средства ще бъдат купени ваучери за хранителни продукти.

"В защитеното жилище са настанени десет младежи на възраст между 25 и 35 години, като целта ни е да ги научим да се справят самостоятелно с различни ежедневни дейности - пазаруване, готвене, почистване", обясни Надежда Вълчева, директор на социалната услуга. "Помощта, която ни оказват от "Лео клуб", е необходима за нас, тъй като в момента цените на хранителните продукти постоянно се повишават", добави тя.

Базарът днес ще остане до 14.00 часа. Tой ще бъде подреден и утре, на 18 декември, от 11.00 до 14.00 ч., отново пред театъра в Плевен.
БТА