/ Община Пловдив
За втори път председателят на общинския съвет в Ловеч Петър Цолов свиква извънредно заседание по въпроса за таксите за детски градини и ясли. Първото бе насрочено за 9 януари, но ден по-рано кметът Корнелия Маринова оттегли предложението си, поради което сесията бе отменена. Междувременно по темата се изказа и омбудсманът Мая Манолова, която бе в Ловеч.

Със 106 000 лв. обновяват театъра в Ловеч

Сега местният парламент трябва да се събере на 25 януари (петък) от 17:00 часа, за да обсъди пак върнатото от кмета решение от 28 декември 2018 г., с което всички такси за забавачка отпаднаха.
Редовното заседание на общинския съвет пък е на 31 януари, от 10:00 часа.

Синдикатите в образователната сфера в Ловеч договориха повече отпуск за многодетни майки

На 22 и 23 януари - вторник и сряда се събират постоянните комисии. Те ще разгледат проектобюджета на Ловеч за 2019 г., капиталовите разходи на общината, отчет по календара на туристическите дейности за 2018 г., изменение на наредбата за общинските жилища и други.

В комисиите влизат още отчетът за дейността на общинския съвет и неговите комисии за второто шестмесечие на изминалата година и годишен отчет за постъпилите заявления за достъп до обществена информация.