/ iStock/Getty Images
В град Левски, от 14 юни, започват Празници на изкуствата "Парцалев 2022". Началото на поредицата от събития, посветени на актьора Георги Парцалев, който е родом от Левски, ще бъде поставено със среща под наслов "Приятелите на Дончо Цончев разказват", съобщават от Общината, която заедно с Народно читалище "Георги Парцалев-1901" са организатори на Празниците. 

Официалното откриване ще се състои на 15 юни, сряда, с представление на спектакъла "Криворазбраната цивилизация" на самодеен театрален състав "Георги Парцалев" под режисурата на Веселин Плачков-баща.

По време на празничните дни ще се открие изложба на българска бродерия, ще се проведат концерти с участието на български поп изпълнители и местни таланти.

Сред акцентите в програмата е среща-разговор с журналиста Георги Тошев, който е автор на книгата "Георги Парцалев: Хамлет от град Левски". Тя ще се състои на 16 юни, когато е рожденият ден на големия български актьор.

Събитията от празничната програма ще се проведат в салона на читалището, в Община Левски и на откритата сцена в центъра на града.
БТА