/ iStock
В Община Левски се организират летни занимания за децата в читалищата по селата, съобщи за БТА Любка Христова от Община Левски.

В село Асеновци срещите за обогатяване на летния отдих са под надслов „Забавно лято”. Три пъти седмично децата, които желаят, посещават занимания по четене и писане, по рисуване, песни и танци, поясни секретарят на читалището Петранка Стефанова. Учим се да играем театър, да съчиняваме приказки, да играем игрите от детството на баба и дядо, добави тя.

Любка Христова разказа и за някои от постигнатите местни успехи. Много таланти от плевенската община съвсем наскоро спечелиха отличия от фестивали, посочи тя. Самодейците от читалището в село Асеновци са спечелили награди от ХVІІ Национален фолклорен събор „Авлига пее“. Успех е постигнала и женската фолклорна група при НЧ „Надежда 1902“ в плевенското село Козар Белене, посочи Христова. Тя се е класирала на престижно място в категория "Обработен фолклор" и е получила диплом и  сребърен медал на ХХV ФФ „Северняшка китка“ в Павликени.

С диплом и медал за отлично представяне е удостоена и единадесетгодишната Елмира Кардашева, представител на НЧ „Надежда 1902” на Първия национален фолклорен конкурс „От извора на Севера“ в Пордим, допълни Любка Христова.
БТА