Топлофикация Плевен няма да сваля цените
Топлофикация Плевен няма да сваля цените / netinfo

С 567 000 лв. на месец ще намалее паричният поток към “Топлофикация Плевен” ако дружеството премине на цени от  декември 2008 г., това е казал пред министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров зам.-изпълнителният директор на дружеството инж. Иван Гетов. На 25 февруари министър Димитров се е срещнал с директорите на частните топлофикационни дружества във връзка с обявеното по-рано от него намаление на сметките на абонатите на софийската топлофикация.

“Намалението ще наруши баланса на дружеството и може да доведе до невъзможност да плаща за горива, да отделя средства за инвестиции и ремонт”, е уточнил инж. Гетов. В изказването си на срещата, зам.-изпълнителният директор е подчертал, че плевенското дружество ще продължи с политиката си на бонуси за редовните платци. В момента битовите абонати на “Топлофикация Плевен” ползват отстъпка от 3%, ако платят месечната си сметка в срок. В същото време се прилага гъвкаво решаване на всеки отделен случай с абонати, които имат големи задължения и предприемат плащането им.

“Гарантираме, че няма ощетени потребители с новата цена“, е допълнил инж. Гетов като е казал и че през януари 2009 г. сметките за отопление са нормални.