След серията с влакови инциденти у нас, само пред камерата на NOVA - разказ от първо лице на свидетел на случилото се в Плевенско. След удар от влак един жп работник загина, а втори беше спасен, но е със сериозни наранявания. 

При тежкия инцидент, полицай в почивка е участвал в акцията по спасяването на друг пострадал. Младши инспектор Коста Иванов от Районното управление в Долни Дъбник се отзовал на сигнала с личния си автомобил. С него той превозил спешни медици, криминалисти и огнеборци до мястото на инцидента заради непроходимия терен между селата Горни Дъбник и Телиш. Пострадалият, който беше спасен, е на 51 години и в момента е болница в Плевен с фрактури и натъртвания.

Бърз влак прегази двама работници на БДЖ в Плевенско (СНИМКИ)

Имаше проблем с линейката. Наложи се да кача лекарката в моя автомобил с животоспасяващи медикаменти, за да направим всичко възможно да спасим човешкия живот. Стигнахме до мястото. Виждаше се служебна жп машина на работниците. До нея лежеше човек в безпомощно състояние. Беше много трудно да се изнесе оттам. Теренът беше горист”, каза младши инспектор ст. Полицай в РУ Долни Дъбник Коста Иванов. Той посочи, че е направил около 7-8 курса със своя автомобил в двете посоки.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня