/ dariknews.archive
В пресклуба на БТА в Плевен членовете на новосъздадения Квартет "ГеоМарЧаЛо", представиха дебютния си концерт "Класик Поп-Рок Симфони", който ще се състои съвместно с Плевенска филхармония на 13 юли - петък от 21:00 часа на "Сцената под звездите" в парка на Регионалния исторически музей в Плевен.

„Конфигурацията на квартета е много интересна, тембрите на звучене са по-различни, басовата партия е по-дълбока. От близо половин година работим по програмата, за да я направим достъпна за всички и да може всеки един от публиката да намери себе си.

Вердиеви вечери 2018 - още един елемент в Новата история на оперното изкуство в Плевен/СНИМКИ/

Произведенията в програмата са избор на членовете на "ГеоМарЧаЛо", а всичките аранжименти са дело на Георги Милтиядов, който освен че е пианист и оркестратор, ще направи и своя дебют като диригент“. Това каза цигуларят Чавдар Вълков като добави, че изненадите в концерта ще са много. Той издаде едната от тях, като каза, че плевенската публика ще види за пръв път Георги Милтиядов и като певец.

Георги Милтиядов, който е познат на плевенската публика с многобройните си участия в концерти на Плевенска филхармония, за които по-голямата част от аранжиментите е писал самият той, сподели, че в програмата участват произведения от почти всеки музикален жанр:

„Имаме „пасо добле, имаме 4-та част от Симфония No.9 на Дворжак за соло барабани, които ще изпълни Ники Колев. Имаме Рахманинов – Концерт за пиано No.2, в който съм добавил и световно известен хит, написан по темата на кларинета от Втора част на симфонията, и който всъщност ще изпея аз“.  

Програмата на концерта "Класик Поп-Рок Симфони" включва още „Либертанго“ от Пиацола, песни и пиеси на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Кашмир“ на „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хитът на лято 2017-а „Деспасито“.

Забележителна следа остави Йордан Камджалов с Плевенска филхармония в зала "България"

Гост музиканти ще бъдат саксофонистът Петър Момчев от Биг бенда на БНР/в English man in New York на Sting/, цигуларката Звезделина Халтъкова, тромпетистът Милен Петров, а също така Люси Дяковска. Автор на сценария и стайлингът е челистката Лора Табакова

Георги Милтиядов каза още, че проектът „Класик Поп-рок Симфони“ предразполага да бъде на открито: „Много хора, много звук, много мащаб, много осветление... Така си представяме концерта и вярвам, че Господ ще е с нас и няма да има дъжд“.
 
Проектът е подкрепен от директора на Плевенската филхармония Любомир Дяковски. Участници в пресконференцията бяха: Лора Табакова,  Георги Милтиядов, Чавдар Вълков и Марина Белчева.