Шофьор потроши крайпътни дървета, остана невредим
Шофьор потроши крайпътни дървета, остана невредим / netinfo

22-годишен шофьор е изпотрошил крайпътните дървета по пътя за село Търнене с лек автомобил "Ровър". След тежката катастрофа водачът е невредим, а колата е смачкана до неузнаваемост.

На 15 април около 16.50 часа на пътя от Плевен за Търнене водачът е изгубил контрол над автомобила и е напуснал платното. Колата се е ударила последователно в няколко крайпътни дървета и е повалила три от тях. Инцидентът станал при завой с ограничена видимост. Пристигналите на местопроизшествието автоконтроьоли изпробвали водача за алкохол, тестът е отрицателен.

По първоначални данни причини за катастрофата са шофирането с превишена и несъобразена скорост, както и малкия опит на 22-годишния зад волана. Образувано е досъдебно производство.

От полицията напомнят, че напоследък е нараснала пътнотранспортната аварийност по вина на водачи с малък стаж и опит. Статистиката за 2008 год. сочи, че в страната са настъпили 7 537 тежки автопроизшествия, при които са загинали 988 и са ранени 9 432 души. От тях по вина на водачи със стаж до 1 година са предизвикани 780 тежки катастрофи.