/ dariknews
На 8 ноември в Плевен ще се състои концерт, посветен на 90-години от рождението на Александър Танев - един от майсторите на българската хорова песен, симфоник, общественик, деец на българската художествена самодейност през втората половина на ХХ век, професор по композиция в НМА.

Незабравима следа остави концертът на Плевенска филхармония в памет на Божко Шойков/ВИДЕО/

Внушителен брой музиканти от Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Детски хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска, ще представят ораторията „Заветът“ – за детски хор, четец, солист и смесен хор от Александър Танев. На диригентския пулт ще бъде Деян Павлов, четец - Веселин Плачков и солист Александър Крунев - баритон.

Любомир Дяковски: Музикантите трябва да бъдат професионално и финансово удовлетворени от работата си в Плевенска филхармония/ВИДЕО/

Ораторията "Заветът" е написана от проф. Александър Танев през 1981 година и е посветена на 1300-годишнината от създаването на българската държава. Автор на либретото е Николай Зидаров. Началото на концерта е в 19:00 часа в зала „Катя Попова“. Билети се продавт в Билетните центрове на Плевенска филхармония в Плевен.