123
123 / dariknews.archive
С събота сутринта на пл. "Възраждане" се проведе флашмоб по хореография на BG Бъди активен, скойто завърши спортният празник, организиран от МУ – Плевен, по повод "Нощ на учените". Основни партньори в проекта са ученици от различни плевенски гимназии, студенти и преподаватели. Мероприятието започна рано сутринта в Спортната зала на университета "Проф. д-р Недко Кючуков", където 60-те участници след зареждаща гимнастика се отправиха по трите маршрута – "Бъди здрав", "Бъди активен" и "Бъди щастлив". 

Съответно те се включиха в състезания по волейбол и баскетбол в СОУ „Иван Вазов“, запознаха се с ползите на фитнеса, а участниците в третия лъч се запознаха с ритмичната гимнастика и йогата.

Накрая на площад „Възраждане“ всички бяха приветствани от зам.-кмета Милен Яков. Изпълненията на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" и клуб по спортни танци „Дъга“, повишиха градуса на настроението.

no6t
dariknews.archive

Последва всеобщ флашмоб, след който всички спонтанно  се хванаха на голямо Дунавско хоро. Кадри от събитието, което беше заснето с дрон ще бъдат показани в заключителната вечер на "Нощ на учените" на 29 септември в сградата на МУ – Плевен.