Първа промоция на дипломанти от два факултета в МУ-Плевен
Първа промоция на дипломанти от два факултета в МУ-Плевен / dariknews.archive

На 28 октомври от 11:00 часа в зала „Магнум", професионалната си клетва ще положат общо 48 професионални бакалаври от специалностите „Рентгенов лаборант", „Медицински лаборант" и „Социални дейности", заедно с 65 бакалаври от специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка". Средният успех на Випуск 2015 на Медицинския колеж е Много добър 5,23 с 21 отличници, от които 8 рентгенови лаборанти, 8 социални работници и 5 медицински лаборанти. Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка" е Много добър 4.87, а на завършващите медицински сестри - Много добър 4.92. В специалност „Медицинска сестра" вторият по успех дипломант е мъж - Тодор Чавдаров Курдов с успех Отличен 5.63.

Желанието на ръководството на МУ - Плевен е постепенно да се обединят всички промоции на дипломанти от отделните структурни звена на висшето училище в един общ празник на цялата академична общност - за всички абсолвенти, за техните преподаватели, близки и родители, заявиха от вуза. И допълват, че това е продиктувано от нарастващия брой български и чуждестранни студенти в МУ - Плевен и разрастването на висшето училище с още един, четвърти, факултет - Факултета по фармация, чийто учебен корпус е вече издигнат, а обучението на бъдещите магистър-фармацевти ще стартира от следващата учебна година.

За първи път в своята 41-годишна история Медицинският университет в Плевен провежда двойна промоция на общо 113 дипломанти от Медицинския колеж и най-младото звено - Факултета по здравни грижи.