Протест против военна намеса на България в Сирия
Протест против военна намеса на България в Сирия / archive.dariknews

С изписани на плакати послания "Да кажен НЕ на войната в Сирия" и "Който иска война да бъде поставен в челните редици на фронта", десетина плевенчани излязоха вчера към 18:00 часа на протест пред Паметника на Свободата в центъра на Плевен.

"Протестът е национален и ние от Плевен сме част от него. Тук сме за да покажем, че сме против войната в Сирия и американската агресия и не искаме Сирия да стане жертва на този диктат, който се налага над суверенните държави. Ние от „Граждански контрол" - Плевен ще продължаваме да отстояваме тази позиция, каза Валери Илиев от Граждански контрол - Плевен.

Протест против военна намеса на България в Сирия
netinfo

"Проблемът засяга всички нас и отговорността е на всеки един от нас. Единствено политическо решение би решило проблема", каза - Георги Георгиев също от Граждански контрол - Плевен. "Хората в България, политическите лица начело с президента, които казват, че България трябва с военна намеса да подкрепи такъв конфликт по военен път - самите те няма никога да отидат на фронта. Те пращат вашите бащи и синове на фронта".

„Президентът като иска да воюва, да ходи сам да воюва", единодушни са протестиращите от Граждански контрол.

Протестът срещу военна намеса на България в Сирия беше организиран на 4 септемвти в София и още 11 града в страната.