/ Община Плевен
Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната визия на Плевен, съобщиха от Общината.

Община Плевен

Пред красотата на цветните алеи спират и жители, и гости на града, а снимки на разцъфналите пролетни цветя са реклама за града през стотиците потребителски профили и групи в социалните мрежи.

Проучват възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата в Плевен

„Стремим се всяка година чрез цветята Плевен да има красива и приветлива визия. Така хората имат и повече настроение. Всеки път предлагаме нещо различно, съобразено, разбира се, с нашите климатични условия“, сподели Дамянка Владимирова, управител на общинска фирма „Паркстрой“.

Община Плевен

Тази пролет в цветните площи на площад „Възраждане“ и централна градска част са засадени 16 846 луковици лалета и 11 372 корена теменуги.

Община Плевен

Цветовият подбор на лалетата се прави предварително, преди купуването на луковиците, които се осигуряват по традиция от лицензирани производители. Теменугите са собствено производство на „Паркстрой“.

Община Плевен

В разсадника на общинската фирма могат да се закупят летни цветя и билки. Предлагат се мушкато, сакъзче, кралско мушкато, циганче, тагетес, газания (летен гербер), бегония и други, както лавандула, мента, мащерка, розмарин и т. н. Оранжерията се намира на първата отбивка вляво при изхода за Ловеч.

От „Паркстрой“ вече имат проект каква ще бъде цветната визия на града и за предстоящия летен сезон.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня