/ dariknews
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж, извършил при условията на опасен рецидив побой и грабеж на възрастен човек в град Славяново.

Жестоко пребиха и обраха възрастен човек в град Славяново

Извършителят е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Той е привлечен в качеството на обвиняем затова, че на 21 октомври пребил 82-годишен мъж. Рецидивистът проникнал в дома на възрастния човек и откраднал 120 лева. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Окръжна прокуратурата-Плевен счита, че се касае за тежко умишлено престъпление и са налице условията за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, имайки предвид тежестта на наказанието, което се предвижда за това престъпление, предходните му осъждания, както и фактът, че лицето е привлечено като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратурата.