Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Вестник "Посредник":

Как северняците от клуб "Българско хоро" надиграха шопите на
техен терен

Къде вместо в Плевен от клуб Традиция поднесоха венци и
гърмяха с пушки

Какви цветове "цъфнаха" рано-рано на дърво в двора на
ЦДГ "Иглика" и с чия помощ

Защо се увеличават делата в Aдминистративния съд и каква е
практиката за електронните фишове от КАТ

Мнението на депутат-социалист за референдумите, евроизборите и
колко е земетръсно около Белене

За среща с руски гости в Регионалната библиотека и
представяне на нови литературни алманаси

Вестник "Посоки - Темите тази сряда:

Над 7 000 души са посетили Панорама „Плевенска епопея 1877 г." в празничния 3 март. Данните са от справка на Дирекция „Военноисторически музеи" - Плевен. Сред посетителите са били стотици плевенчани, много от тях млади семейства с децата си, гости от Русия и Финландия, ученически групи от София.

Поети и писатели от Воскресенск с богата програма в Плевен. Започват Дните на руската култура и литература - съвместна проява на Общината и библиотека „Хр.Смирненски"

Медицинският университет ще гостува в училищата. Студенти-медици ще се срещат с ученици от 11 и 12 клас
Награди за Плевен от националния конкурс за рисунка „Пейзаж от моята България". Отличията са за 12-годишната Християна Дечева и 13-годишната Иванина Райковска от арт школа „Колорит". Наградите за двете момичета са участие в пленер на художественото училище в Троян.

Две години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд на Плевен по дело за жесток побой, довел след време и до смъртта на жертвата.

На страница "Здраве" - разговор с доц. д-р Емил Балтов за условията в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ-Плевен

Вестник "Зетра":

За мистериозните окръжности, появили се сред тревата в плевенското село Божурица и за мнението на специалисти, какво представляват те разказва в новия си брой регионалният вестник "Зетра".

Изнесоха оборудването за бежански лагер от бившето ракетно поделение в червенобрежкото село Телиш. Операцията се проведе под формата на учение, можете да прочетете на страниците на вестника. "Зетра" се спира и на темата за най-богатите ловчалии според подадените досега данъчни декларации.

Състоянието на всички мостове в община Плевен ще бъде проверено със специална комисия, сформирана със заповед на плевенския градоначалник, пише "Зетра". Експертите ще започнат огледите първо от съоръженията в град Плевен, а след това и на мостовете в останалите населени места, където ще се разчита и на съдействието на кметове на кметства.

52 населени места в Ловешка област са с неблагоприятни условия за медицинска дейност на личните лекари. Въпреки това в областта няма населено място без медицинско обслужване. Бизнес плановете на общински фирми обсъждат съветниците в Троян.

Инспектор Георги Станчев, инструктор в група „Оперативен център" в Плевен, е един от победителите в националния конкурс „Пожарникар на годината". Поетът и драматург Марин Колев е удостоен с почетния медал на община Ловеч със заповед на кмета Минчо Казанджиев, съобщава на страниците си "Зетра".

Вестник BG-"Север" - брой 8/2014 г.:

„Двама напускат ръководството на БСП в Плевен, подкрепят АБВ", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Поля Томова и Венцислав Конов остават редови членове на столетницата, уточнява изданието.

„Порочен търг на РИМ тласка фирми за охрана към сенчестия бизнес", алармира вестникът от 3 стр.

За разтурянето на бежанския лагер в Телиш можете да научите от стр. 4.
Страницата за бизнес разказва за собствениците на кафенета и техните притеснения за бизнеса им от ремонта на центъра. И още: „10 са кандидатите да строят завода за кабелно оборудване", „Работодатели намаляват заплати незаконно".

За първото посещение в зъболекарския кабинет, което трябва да стане още на 3-годишна възраст, можете да прочетете на 6 стр.

"Галерията с даренето на Светлин Русев - между безценните шедьоври и разрухата" е водещото заглавие на Артстраницата.

„Липсата на диалог в БСП е основен аргумент за доста млади социалисти да подкрепят АБВ", заявява в интервю пред вестника Венцислав Конов.

„Градските културни средища - евтини хазяи за търговците" е темата на стр. 9, където се разказва за читалищните неволи.

Стр. 15 предлага богата спортна информация, а последната - „Шарено", разказва как местни тарикати мамят автомати за кафе.
В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.