Предстои ремонт и проектиране на нов мост при село Чомаковци
Предстои ремонт и проектиране на нов мост при село Чомаковци / dariknews.archive

"Изпратили сме писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с искане за отпускане на средства за ремонт и проектиране на нов мост при село Чомаковци. Имаме уверение, че ще бъде одобрено финансиране за частична реконструкция на мостовото съоръжение, за да може да се възстанови преминаването по него".
Това каза Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева при посещението си в община Червен бряг в края на миналата седмица.
Тя припомни, че такъв ремонт беше направен и през 2012 година, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Областният управител на Плевен подчерта, че има уверението на министъра на регионалното развитие и благоустройството, че ще бъде заложено и проектиране на нов мост.
„Сами разбирате, че това не може да стане толкова бързо, затова на първо време ще бъде укрепено досега съществуващото съоръжение. За аварийно-възстановителните дейности ще бъдат отпуснати около 200 000 лева", каза още областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Думите й бяха подкрепени и от народния представител Пламен Тачев, който допълни, че мостовото съоръжение при Чомаковци ще се изгради в рамките на проекта за път 306 Луковит-Червен бряг-Кнежа. „Това е заложено в програмата", категоричен е депутатът.