/ dariknews.archive

Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу жена, която като кредитен консултант е присвоила чужди пари.

Обвинението срещу Геновева П. е за това, че за времето от 15 юни 2015 г. до 06 ноември 2015 г. в Ловеч при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице – кредитен консултант във фирма „Провидент Файненшъл България“ ООД, присвоила чужди пари на обща стойност 1 182.00 лв., собственост на дружеството, връчени и в това и качество и поверени да ги пази и управлява. Престъпление по  чл.201 вр. чл.26 от НК.

Шофьор на съд, нарушил правилата за движение и причинил смърт на роднина

Обвиняемата работела като кредитен консултант във фирма за кредити. Работата и се изразявала в сключване на договори за кредит от името на дружеството с лица, който желаят да получат кредит.

След сключването на договора за кредит имала задължението всяка седмица да посещава клиентите по домовете и да събира от тях седмичните вноски.

За получените суми им издавала квитанции. Обвиняемата имала задължението веднъж месечно да отчете в дружеството събраните суми от клиентите, като за целта представяла в дружеството индикираните екземпляри от квитанциите.

Окръжна прокуратура предаде на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец

В последствие обвиняемата напуснала дружеството, след което се установило забава на голям брой от плащанията на длъжниците в следствие на заплатени по малки суми от тях.

Това предизвикало проверка от страна на дружеството с оглед подадените до тях сигнали от клиентите им за направени пълни плащания и коректно погасяване на задължението. Установени били нередности в отчитането на обвиняемата.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.