/ dariknews.bg
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен мъж, шофирал с превишена скорост и причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Петко Д. е за това, че на 22 май 2017 г. около 08:45 часа на пътен участък в близост до отбивката за картинг писта гр. Плевен, при управление на лек автомобил „Ситроен“, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил с със скорост 102,52км/ч“ - по-висока от означената 80км/ч. и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец, като след деянието направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия.

Престъпление по чл.343а, вр. чл.343, вр. чл.342 от НК.
 
6 г. и половина затвор за шофьора, убил две деца край Лесидрен

На 22 май 2017 г. обвиняемият тръгнал с управлявания от него лек автомобил „Ситроен“ от гр. Ловеч за гр. Плевен. Около 08:45 часа бил на пътен участък в близост до отбивката за картинг-писта – гр.Плевен. Често пътувал по този маршрут и познавал пътната обстановка. Независимо, че имало пътен знак В-26 за максимално разрешена скорост 80 км/ч, се движел със скорост 102,52 км/ч. По същото време пострадалият Мартин С. се намирал върху  асфалтовата настилка.

От 10 до 20 г. затвор заплашват жена, извършила брутално убийство в Плевен

В момента, в който  обвиняемият възприел пресичащия пешеходец на 66,97 метра преди мястото на удара,   завъртял кормилото в посока обратно на часовниковата стрелка и предприел ефективно спиране. Въпреки това последвал удар между автомобила и пешеходеца. Незабавно след спирането на автомобила обвиняемият слязъл от него и отишъл при пострадалия, за да му помогне. Въпреки оказаната му неотложна медицинска помощ човекът починал.
 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.