/ iStock/Getty Images
Плевенската художничка Майя Ананиева е отличена с международната награда "Най-добър арт педагог в света" за 2021 година.

Ананиева, която е ръководител на арт школа "Колорит", коментира, че за нея е голяма чест и признание удостояването с тази престижна награда. Художничката подчерта, че е избрана в конкуренция между педагози от художествени училища от целия свят, които участват в международните конкурси на Комитет на приятелството на Charumela, Бангладеш.

Със Златен медал и много награди се завърна екипът на арт школа „Колорит” от Португалия

През 2021 година учениците на Майя Ананиева от арт школа "Колорит" са спечелили в международните конкурси на Charumela 68 златни медала и награди "Международна Златна чест", 14 деца са в топ 10 на световната класация за талантливи деца, а 21 малки художници са удостоени със Сертификат за международно признание.

"Поради пандемията конкурсите се провеждаха онлайн и се превърнаха в най-голямата арт платформа за детско и младежко творчество и в най-мащабния в света арт проект със стотици хиляди участници от близо 50 страни по света", добави Майя Ананиева.

"Споделям тази престижна награда с моите талантливи и вдъхновени ученици", каза още художничката.
БТА