Плевен отбеляза тържествено своя празник (СНИМКИ)

/ Община Плевен
Тържественият ритуал по повод Празника на Плевен – 15 май, започна с церемония по издигане на знамената и водосвет за здравето и благоденствието на жителите на града.

praznik
dariknews.archive

Гости на празника бяха народни представители от 15-и Многомандатен избирателен район, присъстваха областният управител на Област Плевен Мирослав Петров и неговите заместници, председателят на Общински съвет - Мартин Митев, общински съветници, делегации от побратимените на Плевен градове Ростов на Дон /Русия/, Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/, Бурса /Турция/, Битоля и Кавадарци /Македония/, от испанския град Гандия, бивши кметове на Плевен, почетни и заслужили негови жители, плевенчани и гости на града.

praznik
dariknews.archive

Със слово по случай празника към присъстващите се обърна кметът на Община Плевен Георг Спартански: „Днешният ден е за памет и признателност, за равносметка и планове за бъдещето. Памет и признателност за всички тези, които работеха преди да дойдем ние, които създадоха сърцато основите на града.

praznik
dariknews.archive

С гордост показваме на нашите гости възстановената Градска градина и водната каскада, преобразения площад пред ДКТ „Иван Радоев”. Работим за това Плевен да става още по-красив и цветен, да бъде повод за гордост за всички плевналии, където и да са по света.

Днес е ден и да си кажем какво не ни достига, за да направим града ни такъв, какъвто го виждаме в мечтите си. Хората ежедневно изискват от нас и ние сме длъжни да им даваме все повече, затова са ни гласували доверие и трябва да го оправдаем.

praznik
dariknews.archive

Ще ми се да вярвам, че всички заедно ще успеем - ако работим в една посока, с общи усилия, с общ ум, дух, сърце и талант ще направим Плевен такъв, какъвто искаме да го оставим на децата ни. Нека бъдещият ден е цветен и красив, това зависи от всички нас и вярвам, че можем да го постигнем заедно, ако работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето. Нека Бог да пази Плевен и България! Честит празник, плевналии!”, каза Георг Спартански.

praznik
dariknews.archive

praznik
dariknews.archive

praznik
dariknews.archive

praznik
dariknews.archive

praznik
dariknews.archive