Честит празник, Плевен!

/ dariknews.archive
На 15 май Плевен отбелязва Празника на града. Датата е определена с решение на Общинския съвет от 2001 г. Празничната програма днес ще започне в 10:00 часа с тържествено заседание на Общински съвет – Плевен в Актовата зала на Общината по повод удостояване със звания „Почетен гражданин на Община Плевен“. Званието ще бъде връчено на проф. Славчо Томов – ректор на Медицински университет – Плевен и посмъртно със званието ще бъде удостоен Иван Миндиликов – кмет на Плевен от 1924 до 1931 г.

Празничният ритуал за Празника на Плевен ще започне от 11:00 часа, на площад „Възраждане” . В 11.30 часа ще се проведе ритуалът по учредяване на Първия гвардейски ученически духов оркестър към СУ „Иван Вазов” – Плевен.
В 11.45 ч. плевенчани ще имат удоволствието да се насладят на спектакъла церемония „Искри” на Националната гвардейска част.

В 13:00 часа ще бъде открит паметника на Емил Димитров до Големия фонтан. Паметникът е дело на плевенския скулптор Константин Симеонов – Костика .Вечерта от 17:00 часа в Арт център Плевен ще бъде открит традиционният пролетен салон на плевенските художници

Празничната програма ще завърши с  концерт на група „Хоризонт” от 20:30 часа на площад „Възраждане” и Празнична заря.

Честит празник на всички плевенчани!