Полицията се е отзовала на сигнал за силна музика
Пиян мъж рани с вила полицай, а той го простреля, съобщава NOVA. Причина за спора е станал подаден сигнал за силна музика.

28-годишен удари полицай в лицето при проверка на автомобил

След пристигането на първия патрул възниква напрежение. Наложило се е полицаите да повикат подкрепление. Празнуващ се нахвърля на единия от служителите на реда с вила, което го принудило да използва стоп патрони.

Инцидентът е станал в нощта срещу 6 септември. Тогава се провежда традиционният панаир в Червен бряг. Простреляният Борислав Методиев е настанен в болница.

43-годишен нарушител на нощната тишина извади нож на полицаи

Съпругата му Фани Методиева заяви: „На 6 септември вечерта ни беше панаира. Аз се прибирах. Мъжът ми седеше на една маса и си беше пуснал музиката от втори етаж и си пиеше сам. Към 24 часа е дошъл полицай и му е казал да спре музиката. Той им казва, че я е намалил. След това идва един бус, много полицаи и жандармерия”.

След идването на подкреплението, Фани Методиева разказва, че мъжът й е пребит, прострелян и, след като влиза в къщата, за да избяга, отново е бит.

Четирима души нападнаха полицаи след сигнал за нарушаване на тишината

„Ние сме много уплашени, стреляха през целия двор, пръстите му мачкаха, ритаха го”, споделя тя. Синът й, който също е бил вкъщи, също е бит. По-късно идва и семейството на дъщеря им.

Съпругата на простреляния признава, че и друг път е идвала полиция заради сигнали за силна музика. Директорът на Областната дирекция на полицията в Плевен Красимир Начев обясни, че в двора на къщата е имало между 20 и 30 души.

Нападнаха с камъни полицейски патрулки в Плевенско

„Полицаите са заплашвани, бутани, псувани. Обаждат се за подкрепление. Допълнителните полицейски сили са посрещнати с брадви, вили, нападнати са с камъни. В условията на неизбежна отбрана, колегите са произвели няколко изстрела със стоп патрони.

Изслушах разказа на съпругата на така да се нарече потърпевшия, който няколко дни преди това е задържан да управлява нерегистриран автомобил без книжка. Има пострадал полицай. Обездвижена му е ръката. Има фрактура на палеца. Всички обитатели на дома са се държали изключително агресивно”, добави той.  

Нападнаха полицай с дръжка от брадва при екшън за залавяне на бракониери

По думите му, простреляният и друг път е нападал полицай и има пет присъди. 
nova.bg