Пет селища в областта са на воден режим
Пет селища в областта са на воден режим / netinfo

В пет селища в Плевенска област е въведено режимно водоподаване от днес, съобщават от Водоснабдяване и канализация. Това са Санадиново, Татари, Стежерово, Беглеж и Тръстеник.

С нарушения във водоснабдяването е и град Левски. Причината там е голяма авария на основен за града водопровод, по чието отстраняване екипите работят. 

Със  съдействието на кметовете по места, са въведени часове, в които хората имат вода, и друг часови пояс, в който вода се подава за друга част от селището. Режимното водоподаване най-често се прави на 12 часа, но има села, където графикът е по-различен - на 4, на 6 часа, и т.н. За град Плевен няма нарушения във водоснабдяването, информират още от ВиК.

От дружеството допълват, че неплатените сметки за изразходвана вода от битови потребители и фирми, от началото на годината до края на месец юли, са за общо 2 млн. 600 хил. лева. Частните абонати дължат на ВиК Плевен над 1млн. 880 хил. лв., а задълженията на фирмите и клиентите от обществения сектор надвишават 726 хиляди лева.