Отново предупреждават за високи температури в Плевен
Отново предупреждават за високи температури в Плевен / dariknews.archive

На 10 август времето ще бъде предимно слънчево, след обяд горещо. Временни увеличения на облачността ще има главно над планинските райони, но вероятността за валежи е малка, съобщават от НИМХ към БАН.

Вятърът ще е слаб, по морския бряг - до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса, в Плевен - 34.

Жълт код за много високи температури е обявен за областите Благоевград, Видин, Плевен, Велико Търново и Русе.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопския масив, но само на отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще бъде тихо. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 26 градуса, на 2000 м - около 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще достигнат 29-31 градуса, температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Във вторник и сряда времето ще остане предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Временни увеличения на облачността ще има след обяд над планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат още малко и максималните в сряда ще са между 32 и 37 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg