/ iStock/Getty Images
Отново откриха голямо количество контрабандни стоки в Плевен, съобщиха от полицията.

На 26 януари са установени върнати от чужбина шест пратки - с тегло около 130 кг и податели 20-годишен, 24-годишен и 22-годишен.

Отново иззеха множество „маркови“ парфюми от офис на куриерска фирма в Плевен

Извършен оглед от служители на отдел „Разследване“, сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Базова научно-техническа лаборатория при ОД на МВР и е установено, че пратките съдържат парфюми, носещи логото на запазени търговски марки.

В друга пратка, върната в Плевен от столичен куриерски офис, са намерени още парфюми. Общият брой на парфюмите, обекти на двата огледа, е 462. Полицейските действия срещу незаконното разпространение на стоки, носещи защитени търговски марки, са стартирали на 12 януари.

Те са реализирани в офис на куриерска компания. Иззети са 4 кашона пратки, с тегло 80 кг, подготвени и предназначени за получател в чужбина.

При извършване на процеусално-следствените действия е установено, че всички кашони съдържат 204 парфюма от запазени търговски марки. Задържан е изпращачът на установените парфюми - 24-годишен мъж.

Иззеха множество „маркови“ парфюми от офис на куриерска фирма в Плевен

При последващо претърсване и изземване в къща в село Гривица, обитавана от 32-годишен, са установени 357 артикула - обувки, колани, дамски чанти, парфюми, шапки, плажни чанти, портмонета, подаръчни комплекти, означени с лого на запазени търговски марки, без съгласието на правопритежателите.

На 18 януари служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, отдел „Досъдебно производство“ и „Базова научно-техническа лаборатория“ са извършили оглед на 12 пратки с тегло 235 кг в офис на куриерска компания в града.

Всички кашони съдържат 553 парфюма от запазени търговски марки. Работата продължава под ръководството на прокурор.