От ТЕЦ-а призоваха институциите да си платят за топлото
От ТЕЦ-а призоваха институциите да си платят за топлото / снимка: Дарик Плевен

Призив да изплатят задълженията си за парно отправи към институциите в Плевен инж. Иван Гетов, зам.-изпълнителен директор на "Топлофикация Плевен". Оказва се, че в града има институции, които за целия минал отоплителен сезон не са платили нито лев.

Като пример мога да посоча полицията - Областната дирекция, Първо и Второ РПУ дължат над 100 000 лева за парно, уточни инж. Гетов. "В края на краищата, за да можем ние като дружество да плащаме на "Булгаргаз", трябва да си получаваме парите", каза още той.

Всички съоръжения на "Топлофикация Плевен" са готови за работа през новия отоплителен сезон. Извършени са ремонти на газовата турбина, на котел 3, по котел 2 се работи и в момента и той ще е готов до 15 октомври. През месец август са направени ремонти и по двете основни градски магистрали, дружеството има договори за сезона и с газовия доставчик "Булгаргаз".

Осигурени са и 2 140 тона резервно гориво - мазут, ще бъдат подготвени и съответните инсталации за работа с него. По повод информациите за дългове на плевенската ТЕЦ към газовия доставчик, инж. Гетов съобщи, че към 19 септември задълженията на "Топлофикация" възлизат на 3 млн. и 300 хил. лв. В същото време вземанията и плащанията, които отиват директно от НЕК към "Булгаргаз", са 3 млн. и 140 хил. лв., т.е. остава една незначителна сума от 200 000 лева, което е работа за няколко дни, уточни шефът на плевенското дружество.