Описват рисковите места в Плевен
Описват рисковите места в Плевен / netinfo

Инициатива за създаване на карта с рисковите точки за деца и юноши в Плевен стартира Сдружение на помагащи специалисти в социалната сфера “Малки стъпки”. Целта на подготовката на такава карта е гражданите да са запознати с точките, които са с повишен риск за децата и тийнейджърите, за да може опасността да бъде избeгната или намалена.

Събраната и систематизирана информация ще бъде предадена и на органите на МВР, за да се актуализира и улесни тяхната работа. Девет са определените до момента рискови точки в Плевен, на които се събират детски, младежки или смесени компании, които употребяват наркотици, алкохол или са с агресивно поведение.

От Сдружението на помагащи специалисти ще актуализират картата през няколко месеца. До 18 май специалистите ще приемат сигнали на граждани за рискови според тях места в Плевен на тел. 803474 и e-mail: SKCPleven@yahoo.com.

Димитър Грънчаров, координатор на проект за предоставяне на социални услуги за деца, жертва на насилие и техните семейства в Плевен обяснява подробностите. Чуйте в прикачения файл.